OVER ALIDA

2014-01-06-16-26-20Welkom bij Alida’s Cuisine!

Alle dingen die ikzelf de moeite waard vind in het leven heb ik samengebracht in Alida’s Cuisine. Koken is een levenslange hobby van me en daarnaast ben ik een enorme cultuurliefhebber. Reizen zit me in het bloed en ik verdeel mijn tijd ook nog eens tussen Frankfurt en Nederland.  Dit biedt de enorme uitdaging om me zowel te focussen op de Nederlandse als op de Duitse voedselmarkt. En om heerlijke combinaties tussen die twee tot stand te brengen.

Na mijn opleiding als Europees Secretaresse in mijn geboortestad Rotterdam heb ik vele jaren gewerkt als ‘executive assistant’ in diverse branches. Daarnaast ben ik al die tijd ook  heel gelukkig getrouwd met Jean en de trotse moeder van drie dochters, Marloes, Nicolette en Tessa. Bovendien hebben we in ons gezin ook nog twee verwende katten, Romy en Coco, en een onstuimige hond, onze Welsh Springer Spaniel genaamd Penny.

In 2013 heb ik mijn  zakelijke focus gewijzigd en heb ik me aangemeld bij een professionele koksopleiding. Na het behalen van mijn diploma, heb ik Alida’s Cuisine opgestart. Op deze manier is het mogelijk mijn levenslange passie voor voedsel te combineren met mijn persoonlijke leven en mijn zakelijke ambities.

Het delen met mijn familie en vrienden van mijn passie voor eten en het anderen inspireren om nieuwe recepten uit te proberen, vormen dan ook de basis voor Alida’s Cuisine.

Eigenlijk ben ik altijd bezig met eten: nadenken over wat we eten, boodschappen doen, proeven, ruiken en smaken analyseren. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe recepten, ik lees kookboeken zoals een ander thrillers leest, en bovenal, ik houd van het eten van voedsel, en al helemaal in goed gezelschap.

Regelmatig blader ik door mijn collectie kookboeken en food magazines, en dan plak ik van die gele post-it plakkertjes bij elk recept dat mijn aandacht trekt. Maar je kunt je voorstellen, dat ik eindigde met een boekenkast vol kookboeken die geel zagen van de stickertjes en met mappen vol met recepten die ik netjes had uitgeknipt uit mijn food magazines, keurig geordend op smaak, regio, ingrediënt of keuken.

Maar er komt een tijd, dat je meer dan 200 kookboeken bezit, en ineens realiseer je je:

Het is tijd dat je stopt met het kopen van kookboeken en start met koken!!! (hoewel ik nog steeds niet voorbij een boekwinkel kan lopen om te kijken of ik een nieuwe ‘schat’ kan vinden op de kookboek-afdeling).

Het voedsel dat ik kook is eenvoudig en simpel, maar ik zal nooit inleveren op smaak, textuur of kwaliteit. Het is ontzettend leuk om samen met andere mensen te koken en hen deelgenoot te maken van mijn kennis en passie over koken en lekker eten.

Om je op de hoogte te houden van mijn culinaire en culturele belevenissen, ben ik dit blog gestart. Neem eens een kijkje voor lekkere recepten, leuke restaurants, handige keukengadgets en nog veel meer!

Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste kookboek, waarvan ik hoop dat het ooit op de markt gebracht gaat worden. Dit zou een droom zijn die uitkomt! En wat een avontuur is het om dit te doen!

‘Happy Cooking @ Alida’s Cuisine!’.