Brownies are the sweetest way to say ‘I love you’!

Als je echt houdt van pure, rijke, zachte hemelse chocoladebrownies, dan zul je het gevoel hebben in de hemel te zijn gekomen, als je één van deze brownies eet.

150 g boter, in kleine stukjes
125 g pure chocolade, in kleine stukjes
3 eieren
375 g suiker
1 zakje vanillesuiker
125 g patentbloem
30 g cacaopoeder
bakblik van 24 cm Ø of een vierkante bakvorm

9/12 blokjes pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet het bakblik in en bedek de bodem met bakpapier. .

Doe de boter en chocolade in een plastic kom. Smelt de boter/chocolade in de magnetron (70% van het vermogen) in ongeveer 2 minuten. Roer het mengsel goed door totdat alles goed gemengd is. Laat het chocolademengsel een beetje afkoelen.

Klop in een andere beslagkom de eieren, suiker en vanillesuiker door elkaar.

Zeef het bloem en de cacaopoeder. Mix het afgekoelde chocolademengsel door het eimengsel en roer voorzichtig door. Voeg dan de bloem/cacaopoeder toe. Mix het kort tot het een glad mengsel is.

Doe het browniemengsel in het bakblik. Doe daarna de blokjes chocolade in het deeg drukken.

Bak de brownies voor ongeveer 40 minuten totdat de brownies licht gerezen zijn en de bovenkant stevig aanvoelt.

Laat de brownies volledig afkoelen, haal ze daarna uit het bakblik en verwijder het bakpapier. Snijd in vierkante blokjes en serveer.

Je kunt de brownies ongeveer drie dagen bewaren op kamertemperatuur in een goed afgedekte koektrommel of verpak ze in plastic folie.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *