Chili-jam

Chili-jam

Deze saus is heerlijk bij bijvoorbeeld gebraden kip. Houd de volgende vuistregel aan: hoe kleiner de peper, hoe heter. Wil je een mildere saus, gebruik dan 2-3 chilipepers en 1 grote rode paprika.

INGREDIËNTEN
gepelde teentjes van 1 bol knoflook
6-8 rode Spaanse pepers, grof gehakt
200 gram verse gember, geschild en grof gehakt
625 gram basterdsuiker
125 ml water
fijngeraspte schil van 4 limoenen
125 ml limoensap
3 eetlepels vissaus
1 theelepel sojasaus (zoute)

BEREIDING
Steriliseer een jampot van 500 ml met de bijbehorende schroefdeksel.
Pureer de knoflook, pepers en de gember tot een grove pasta. Doe deze samen met suiker, water, limoenrasp, limoensap, vis- en sojasasus in een steelpan. Roer op matig vuur tot de suiker is opgelost, verhit vervolgens nog zo’n 10 minuten tot de saus met een derde gereduceerd is. Hij pruttelt dan als jam.
Schep de hete chili-jam tot 3 mm onder de rand in de warmte gesteriliseerde pot. Schroef de deksel op de pot.

* Een aangebroken pot chili-jam is in de koelkast maanden houdbaar.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *