Frambozen Crumble repen – 6-8 personen

240 gr roomboter (ongezouten)

170 gr suiker

1 tl vanille-extract

375 gr patentbloem

½ tl zout

1 pot frambozenjam (340 gr)

100 gr cruesli/krokante muesli (zonder gedroogd fruit)

20-25 gr geschaafde amandelen

Rozensuiker of poedersuiker (garnering)

 

125 ml slagroom – stijfgeklopt (zonder suiker)

 

* Rechthoekige bakvorm (26×38)

Bakpapier

Mixer met deeghaken

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C.

 

Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed met wat bakpapier.

 

Meng in een kom de boter en de suiker met een mixer met deeghaken. Voeg het vanille-extract toe en meng op lage snelheid.

 

Zeef de bloem en voeg het zout toe. Voeg de bloem aan het botermengsel toe in twee delen en meng rustig door met de deeghaken. Het deeg wordt een beetje korrelig.

 

Verdeel 2/3 van het deeg op de bodem van de bakvorm en druk het zachtjes aan, totdat de bakvorm bedekt is. Verdeel de jam over het deeg, maar laat de zijkanten vrij.

 

Meng de cruesli door het resterende 1/3 deel deeg en vermeng het met je handen. Niét kneden, maar rustig een beetje tussen je handelen kruimelen.

Verdeel het kruimelmengsel over de jam. Strooi het amandelschaafsel erover.

 

Bak de frambozen crumble gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Let op, als de bovenkant te donker wordt, de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie en verder bakken.

 

Laat de crumble compleet afkoelen en snijd deze dan in 9 – 12 repen.

Bestrooi met wat rozensuiker of poedersuiker.

 

Serveertip: Serveer de frambozen crumble met wat stijfgeklopte verse slagroom, verse aardbeien en zwarte bessen.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *