Gegrilde paprika’s

on

gegrilde paprika's

4 paprika’s
Maldon zoutvlokken & versgemalen zwarte peper
Olijfolie
Oregano (gedroogd)
Zwarte (gekruide) olijven
Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 225°C of zet de grill van de oven op de hoogste stand. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en het kroontje.

Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en vet dit een klein beetje in met olijfolie.
Leg de paprika’s met de velkant naar boven. Bestrooi met zout en peper.

Grill de paprika’s tot ze zwart zien en er zich ‘blazen’ vormen op de schil (ongeveer 15 minuten).
Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak en sluit die af (of in een kom met vershoudfolie eroverheen).

Laat de paprika’s ongeveer 15 minuten afkoelen. Het velletje van de paprika kun je nu héél makkelijk verwijderen.

Leg de stukken paprika dakpansgewijs op een schaal. Besprenkel met olijfolie (extra vierge) en de gedroogde oregano. Verdeel wat zwarte gekruide olijven erover en garneer met wat krullen Parmezaanse kaas.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *