Herfstsalade met rucola, courgette en geitenkaas

 

Herfstsalade met rucola, courgette en geitenkaas

  • 4 personen

125 gr rucola
2 verse vijgen
1 courgette
1 rijpe peer
1 avocado
1 crottin geitenkaas
1 stukje Bettine blanc geitenkaas
Olijfolie
Balsamicoazijn
1 tl Maldon zoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
Krullen van verse Parmezaanse kaas
15 pistachenootjes (van de harde schil ontdaan) – mogen gezouten zijn

Was de rucola, verwijder het overtollige water en rangschik de rucola op een mooie schaal.
Snijd de vijgen in partjes en verdeel over de sla.

Met een kaasschaaf lange dunne repen schaven van de courgette. De peer schillen en in grove stukjes snijden.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel met een lepel de avocado uit de schil. Snijd de avocado in lange reepjes.
Voeg alles toe aan de salade. Meng het voorzichtig door elkaar.

Verkruimel de geitenkaas in grove stukjes en meng deze door de salade.

Breng de salade op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Strooi de zoutvlokken over de salade en garneer met versgemalen peper en krullen van verse Parmezaanse kaas.

Strooi de pistachenootjes als laatste over de salade.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *