Homemade Chocoladesiroop

Chocolade siroop

Zelfgemaakte chocoladesiroop! In Amerika te koop als de bekende Hershey chocolate syrup. Lekker in de koffie, over ijs, pannenkoeken of in je milkshake.

Chocoladesiroop is gemaakt op basis van suikerwater en cacaopoeder (in tegenstelling tot chocoladesaus, die op basis van room is gemaakt).

Het beste is de siroop in de koelkast te bewaren. Tot enkele weken houdbaar, mits gekoeld bewaard. De siroop kan dan iets indikken, maar even goed doorroeren of zelf iets verwarmen maakt de siroop weer wat dunner.

Voor ongeveer 475 ml chocoladesiroop :

  • 80 gr cacaopoeder
  • 75 gr suiker
  • 2 el bloem
  • 2 ½  el boter
  • 1 ½ tl vanille essence
  • 2-3 el chocolade chips (of pure chocolade fijngehakt)
  • Snufje zout
  • 250 ml water

Bereiding chocoladesiroop:

Doe de cacaopoeder, suiker en bloem in een kom en meng door elkaar.

Breng 200 ml water aan de kook in een pan. Voeg als het water kookt, het cacaomengsel toe (in gedeeltes) en blijf ondertussen goed mengen met een garde tot de suiker is gesmolten.

Verwarm het chocolademengsel nog 2 minuten door tot het gaat koken.

Zet dan het gas uit.

Voeg vervolgens de boter toe en meng goed. Voeg de chocoladechips toe alsmede de vanille essence. Breng met een snuf zout de chocoladesiroop op smaak.

Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkast tot nader gebruik.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *