Hummus

Hummus
Hummus met versgebakken Focaccia, cherrytomaatjes en zwarte olijven

 

Een Midden-oosterse heerlijkheid van gepureerde kikkererwten. We eten het volop!

Vers gemaakte hummus kan in de koelkast maximaal drie dagen worden bewaard. Serveer het simpelweg op een schaal, besprenkeld met olijfolie en wat cherrytomaatjes en zwarte olijven. Erbij een pita of een stukje versgebakken Focaccia.

1 blik kikkererwten (400 gr)
1 teentje knoflook
Citroensap (van 1 citroen)
150 gr tahin (uit de winkel)
Zout naar smaak
Snuf gemalen komijn
Water
Olijfolie
Za’atar

 

Laat de kikkererwten uitlekken (bewaar wat uitlekvocht).  Pureer de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine.

Voeg het fijngehakte teentje knoflook en het citroensap toe. Voeg vervolgens 150 gr tahin toe, tezamen met het zout en de gemalen komijn.
Als het mengsel te dik is, verdunnen met een scheutje extra citroensap of water.

Serveertip: giet vlak voor het serveren wat olijfolie over de hummus en bestrooi rijkelijk met de za’atar.

  • Topping: walnoten roosteren in oven (200 graden); in grove stukjes hakken en strooien over de hummus
                    Voor een pittige hummus, een schep sambal door de hummus roeren.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *