Pestobroodjes met zelfgemaakte walnotenpesto

Pestobroodjes met zelfgemaakte walnotenpesto
Ongebakken Pestobroodjes

Deze pestobroodjes zijn heerlijk om te serveren bij de Winter Minestrone, maar zijn natuurlijk ook heerlijk als borrelhapje!

Voor ongeveer 20 broodjes:

1 pakje (roomboter)bladerdeeg (op een rol of een pakje met 10 plakjes)
1 ei
20 gram walnoten
Flinke bos basilicum (wassen en blaadjes van steeltjes afhalen)
2 teentjes knoflook
1 dl olijfolie
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Peper & zout

2 bakplaten bekleed met bakpapier

PESTO
In een hakmolen, hak de walnoten fijn. Voeg de fijngeperste knoflook toe en de blaadjes basilicum. Maal fijn tot een groene massa. Voeg dan  de olijfolie langzaam toe en blijf mengen tot de pesto een homogeen mengsel is (eventueel extra olijfolie toevoegen indien nodig). Voeg naar smaak de Parmezaanse kaas toe alsmede zout en peper.

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

Leg de lap bladerdeeg voor je met de korte kant naar je toe. Indien je 10 plakjes bladerdeeg hebt, dan twee bladerdeegplakjes aan elkaar plakken (met een beetje losgeklopt ei). De korte kant ook naar je toe (dit doe je dan 5x tot alle plakjes op gebruikt zijn).

Bestrijk de hele lap deeg met de pesto (een spatel is daar erg praktisch voor). Rasp er naar smaak nog  wat extra Parmezaanse kaas overheen en rol de lap deeg op tot een boomstammetje. Begin aan de korte kant, zodat je een korte rol hebt. (In het geval je de kleine bladerdeegplakjes hebt, heb je dus 5 kleinere rolletjes.)

Tip: leg de rol 10 minuten in de vriezer, dan kun je er daarna makkelijker plakjes van snijden.

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Snijd de rol deeg in plakjes van ongeveer een centimeter breed.

Leg ze met flink wat ruimte ertussen op de bakplaten. Klop een ei los met een klein scheutje water en bestrijk de pestobroodjes met het losgeklopte ei. Zet ze ongeveer 15 minuten in de hete oven, tot ze goudbruin zijn.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *