Tahinsaus

Falafel met tahinsaus

Een heerlijke Libanese saus die super lekker is bij Falafel. Maar om eerlijk te zijn, wij bij Schilderen met Smaken vinden altijd wel een excuus om de saus ergens bij te serveren (gegrild vlees, salades etc.)

 – 5 el tahin (kant en klaar te koop)

– 120 ml water

– 2 el citroensap

– flinke snuf zout

 

Doe de tahin in een kom en roer het zout erdoor. Giet de helft van het koude water erbij en roer goed door. Voeg de rest van het water geleidelijk toe tot de saus de juiste dikte heeft (een soort romige substantie; voor een dressing kun je de saus dunner maken).  Gewoon wat extra water toevoegen als de saus te dik is.

 

Proef voor het serveren of de saus goed op smaak is. Eventueel wat extra citroensap en zout & peper toevoegen.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *