Winter Minestrone

Winter Minestrone

Onze favoriete maaltijdsoep! Goedgevuld en hartverwarmend.

Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Het is afgeleid van het woord Minestra, Italiaans voor soep. Minestrone is het vergrootwoord daarvan. Kortom, ‘een grote soep’, mede omdat het zoveel ingrediënten kan bevatten. Er bestaat dan ook niet een vastomlijnd recept voor Minestrone, omdat het wordt bereid met de verse groenten die in een bepaald seizoen voorhanden zijn.

Serveer met knapperig brood!

Ingrediënten
Olijfolie
120 gram zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
1 ½ ui, kleingesneden
3 winterwortelen, in dikke schijfjes (1,5 cm)
3 bleekselderijstengels, kleingesneden
1 kleine flespompoen, geschild en in blokjes (1,5 cm)
4 teentjes knoflook, fijngeperst
2 tl verse tijmblaadjes, kleingehakt
2 blikken gepelde tomaten, kleingehakt
1 ½ liter groentebouillon
1 laurierblaadje
Zout & peper
450 gr cannellini (of witte bonen of reuzenbonen, of een combinatie) (blik), afgegoten en afgespoeld
125 gram ongekookte pasta, liefst kleine buisjespasta (tubetti)
250 gram verse spinazie
120 ml droge witte wijn
2 el pesto
Versgeraspte Parmezaanse kaas (garnering)

Verwarm 2 el olijfolie op middelhoog vuur in een zware braadpan. Voeg de kleingesneden zongedroogde tomaten toe en bak deze langzaam gedurende 2-3 minuten. Roer af en toe om.
Voeg de kleingesneden uien, wortelen, bleekselderij, flespompoen, knoflook en tijm toe en laat alles op middelhoog vuur 8-10 minuten langzaam garen tot de groentes zacht beginnen te worden. Roer zo af en toe om.

Voeg de (blik)tomaten toe, alsmede 1,5 liter groentebouillon, laurierblad, ½ el zout en 1 ½ tl peper. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de soep gedurende 30 minuten rustig garen tot de groentes zacht zijn.

Verwijder het laurierblad. Voeg de cannellinibonen (of witte bonen of reuzenbonen) toe en de gekookte pasta. Laat alles goed doorwarmen. De soep moet vrij dik zijn, maar indien nodig iets meer groentebouillon toevoegen.

Vlak voor het serveren, de soep weer verwarmen, de verse spinazie toevoegen en deze door de soep mengen (alsof je een salade mengt). Laat even doorkoken tot de spinazie geslonken is. Voeg de witte wijn toe en de pesto.

Buon appetito!

 

 

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *