Zout in de pap!

on
Havermoutpap met mango en room

Heb jij het ZOUT IN DE PAP verdiend?

Ons favoriete begin van de dag! Heerlijk warm, gecombineerd met gezond fruit, helpt het je met een gezonde start.
Wij maakten deze variant met kaneel, mango en een klein beetje room. Zo lekker!

60 gram havermout (niet de instant versie, maar de echte havermoutvlokken)
250 ml kokend water
¼ tl kaneel
Snufje sinaasappelschil in poedervorm (of echte schil raspen)
1 eetlepel room
¼ mango
Snufje zout (liefst Maldon zeezoutvlokken) of
Snufje vanillesuiker

Doe de havermout met het snufje kaneel en de sinaasappelschil in een ontbijtkom. Giet het kokende water over de havermout. Laat dit een paar minuten rustig staan. Roer na een minuut goed om.
Zodra de havermout een zachte brij is geworden, is deze goed.

Schil de mango en snijd een ¼ van de mango in blokjes.
Serveer de havermout met de mango en erover heen 1 eetlepel room.
Voor de zoetekauwen onder ons, breng op smaak met de vanillesuiker.
De echte avonturiers brengen de havermout op smaak met wat Maldon zeezoutvlokken.

FacebooktwitterpinterestlinkedininstagramFacebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *